Ce este un hidrofor?
Tehnic vorbind, hidroforul este aparatul mecanic care ne ajută să scoatem apa din conducte, pană la o anumită înălțime. Hidroforul Rotakt ATDP505A are o putere mare, fiind capabil să scoată apa chiar și din locurile aflate la mare adâncime. Acesta funcționează prin expansiunea aerului dintr-un rezervor în care se introduce apă cu o pompă.
Un hidrofor constă într-un sistem format dintr-o pompă (electropompă), vas de expansiune (vas de hidrofor, rezervor, butelie de hidrofor etc), racord antivibrant, presostat, manometru. Prin folosirea unui hidrofor, funcționarea unei pompe de sine stătătoare devine automatizată.
Hidroforul Rotakt ATDP505A a fost proiectat să pompeze apă curată, fără substanţe periculoase şi fără gaze dizolvate.
Cum se folosește un hidrofor?
Un hidrofor poate fi folosit la diverse lucruri, precum: alimentarea cu apă potabilă, irigaţii, mărirea presiunii în diverse instalaţii, distribuţia apei.
În primul rând, hidroforul trebuie racordat electric. Această racordare trebuie făcută de un electrician. Hidroforul funcționează după un principiu relativ simplu, se creează un circuit format din două procese care se succed continuu: aspirație (atunci când apa este trasă din subteran) și refulare (atunci când apa ajunge la fiecare robinet din casă).
În cazul hidroforului de mare adâncime Rotakt ATDP505A, limitele de lucru sunt următoarele: pompele de apă sunt adecvate pentru uz casnic, cu condiţia ca temperatura apei să nu depăşească 35°C; temperatura maximă în locul de funcţionare sa fie de 40°C; are maxim 40 de porniri pe ora.
Care sunt beneficiile achiziționării unui hidrofor Rotakt?
- – Funcționează la adâncimi mari. Hidroforul de mare adâncime Rotakt ATDP505A poate aspira apa de la adâncimi care depășesc 9 metri.
- – Nu face zgomot. Deoarece hidrofoarele de la Rotakt sunt silențioase, se potrivesc oricărei locuințe.
- – Consum de energie scăzut. Are un număr scăzut de porniri și opriri, acest lucru face ca hidroforul să economisească energie electrică. În plus, ajută și la prevenirea șocurilor de presiune, prin existența unui vas de expansiune.
- – Este automatizat
Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un hidrofor:
- – Scopul pentru care îți dorești să achiziționezi hidroforul;
- – Puterea hidroforului crește direct proporțional cu adâncimea sa de aspirație;
- – Pornirile hidroforului sunt mai rare cu cât puterea rezervorului este mai mare;
- – Pentru a nu consuma energie electrică inutil, optează pentru un hidrofor cu sistem integrat, care se oprește automat atunci când nu are suficientă apă.