Un motoburghiu de pământ te scuteşte de o grămadă de bătăi de cap. Când vrei să faci un gard, una dintre cele mai neplăcute activităţi este aceea de a da găuri pentru stâlpii ce urmează a fi introduşi în pământ. Acelaşi lucru este valabil şi atunci când doreşti să plantezi copaci – deşi în principiu este o activitate plăcută şi utilă, săpatul găurilor nu se încadrează deloc la genul de activităţi plăcute.
De aceea, folosirea unui Motoburghiu de pământ de la Rotakt se va dovedi a fi cea mai bună alegere pe care aţi făcut-o. Denumită şi foreză de pământ, această unealtă este ideală pentru a face gropile pentru stâlpii gardului ce urmează a fi construit.
Ceea ce în mod normal ar dura câteva minute bune şi ar trebui să depuneţi efort fizic serios, cu un Motoburghiu de pământ Rotakt veţi obţine exact ceea ce vă doriţi într-un timp scurt şi fără dureri de spate. Fiind dotat cu un motor în 2 timpi, pe benzină, motoburghiul de pământ poate realiza cu uşurinţă găuri cu diametrul maxim de 250 mm la o adâncime de până la 800 mm. Pornirea motoburghiului se face manual, iar capacitatea cilindrică este de 52 cmc. Greutatea fără accesorii este de puţin sub 9 kilograme, aşa că nu este deloc dificil de transportat şi folosit.
Având o putere de 2.2 CP şi 8800 RPM, acest motoburghiu de pământ poate fi folosit cu succes într-o varietate de activităţi din domeniul silviculturii, horticulturii sau de amenajare a teritoriului. Cu ajutorul său puteţi realiza operaţiuni de găurire a solului pentru o serie de activităţi care necesită forarea, cum ar fi plantarea de arbuşti sau plante, dar poate fi folosit şi de geologi pentru a obţine probe de sol în vederea studiilor geologice. Deoarece este uşor şi fiabil, acest motoburghiu de pământ poate fi utilizat cu lejeritate de o singură persoană.
Măsuri de siguranţă când folosiţi motoburghiu de pământ
Ca în cazul oricărui utilaj motorizat, dar nu numai, şi în cazul motoburghiului trebuie să vă luaţi câteva măsuri de siguranţă înainte de a începe să îl folosiţi. Pe lângă citirea instrucţiunilor de utilizare, care este foarte importantă, vă recomandăm să folosiţi echipament de protecţie pentru a evita eventuale accidente. În cazul în care vreţi să daţi găuri într-un sol mai nisipos, unde este posibil să existe şi pietre, este recomandabil să purtaţi încălţăminte rezistentă şi pantaloni lungi, deoarece burghiul poate să arunce eventuale pietre şi să vă rănească.
În momentul în care începeţi activitatea de forare, trebuie să fiţi foarte atenţi şi să ţineţi cu fermitate motoburghiul deoarece în cazul în care acesta intră în contact cu pietre mai mari sau rădăcini ale copacilor este posibil să se oprească pentru o clipă şi să existe şocuri neaşteptate care vă pot smulge utilajul din mâini. Imediat ce aţi terminat de săpat gaura dorită, opriţi motoburghiul. Este foarte important ca, periodic, să faceţi o inspecţie a utilajului, să îl curăţaţi şi să îl întreţineţi conform specificaţiilor din manualul de utilizare.
Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială de Facebook Rotakt şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.