Greseli pe care să le eviţi când cumperi o maşină de tuns iarba – partea a doua

Motocoasa cu tambur

În această săptămână continuăm seria greşelilor pe care să NU le faci atunci când cumperi o maşină de tuns iarba. Dacă ai ratat prima serie de greşeli de evitat, îţi recomandăm să îţi arunci o privire peste acest articol. Acestea fiind spuse, haideţi să continuăm seria de greşeli pe care să le evitaţi atunci când achiziţionaţi o maşină de tuns iarba.

Achiziţia unei maşini de tuns iarba cu putere insuficientă

Este cunoscut faptul că mașinile de tuns iarba au niveluri de putere diferite. Acest lucru se datorează mai multor factori, inclusiv lamele, tipul de mașină de tuns iarbă și dacă funcționează pe combustibil sau este electrică. Este esențial să știi de câtă putere ai nevoie pentru gazonul tău înainte de a cumpăra o maşină de tuns iarba. Când vă decideți asupra puterii mașinii de tuns iarba, aveți două opțiuni: pe combustibil sau electrică. Bineînţeles că există avantaje și dezavantaje pentru fiecare dintre ele, însă puţină cercetare înainte de achiziţie te va ajuta să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

Ignorarea manualului de utilizare

Poate părea un lucru banal, însă aceasta este o greşeală pe care mulţi o fac. Manualul de utilizare este acolo pentru un motiv, are şi el scopul său. Când cumpărați orice, fie că este vorba despre o piesă de mobilier, un dispozitiv electric sau mecanic, sunt șanse mari să vină însoţite de un manual de utilizare. Companiile nu vă oferă acest manual fără niciun motiv. Manualele de utilizare sunt vitale pentru a învăța tot ce poți despre noua ta achiziție. Dacă începeți să utilizați o nouă mașină de tuns iarba înainte de a citi manualul, sunteți supuşi riscului de a face greșeli costisitoare. Aceste greșeli v-ar putea conduce să stricați mașina de tuns iarba și va trebui să cumpărați una nouă.

Indiferent dacă trebuie să schimbați uleiul, să aflați de ce mașina de tuns iarba nu pornește sau dacă aveţi nevoie de sfaturi de siguranță, consultați manualul de utilizare sau site-ul companiei. Nu ignoraţi acel manual! Citiți-l întotdeauna când aveți de-a face cu ceva despre care nu sunteți siguri. Vă va scuti de multe bătăi de cap și timp pierdut.

Nu efectuaţi o întreţinere regulată

Indiferent ce tip de mașină de tuns iarba aveți, este important să programați întreținerea regulată a acesteia. Aceasta include ascuțirea lamelor, spălarea lor, curățarea platformei de tuns iarbă și multe altele. Cu cât ai mai multă grijă de mașina ta de tuns iarba, cu atât va dura mai mult. Fiecare mașină de tuns iarba necesită întreținere diferită și este o idee bună să știi când și cum ar trebui să o faci.

Mașina de tuns iarba, la fel ca orice alt echipament de exterior, nu trebuie niciodată trecută cu vederea când vine vorba de întreținere. Rezervă-ţi timp pentru a efectua o analiză amănunţită și foloseşte-te cu încredere de acel manual de utilizare deoarece îţi va indica toate zonele pe care ar trebui să le verifici.

Lipsa unui spaţiu special de depozitare

Mașinile de tuns iarba sunt de regulă echipamente mari, care au nevoie de spaţiu generos. Înainte de a vă achiziţiona o maşină de tuns iarba, ar trebui să vă gândiţi unde va fi ea depozitată după achiziţie. Un loc în care poate sta atât în timpul sezonului de cosit, cât și în extrasezon. Este recomandă depozitarea mașinii de tuns iarba într-un loc uscat, într-un loc unde va fi protejată de elementele exterioare. Garajele și magaziile sunt cele mai populare zone de depozitare, însă este important de reţinut faptul că nu trebuie să aruncaţi diverse alte obiecte peste ele. Înainte de depozitarea în extrasezon asiguraţi-vă că o curăţaţi foarte bine şi îi scoateţi bateria. De asemenea, este recomandabil să goliţi şi rezervorul. În sezon, înainte primei folosiri, faceţi un rodaj, asiguraţi-vă că totul este intact şi funcţionează corect.