Un generator este util în mai multe situații. Acesta reprezintă o soluție de rezervă esențială pentru sistemele electrice tradiționale, în special în spitale și aeroporturi, deși sunt deosebit de utile și în zonele în care nu există alimentare cu energie electrică. Situațiile în care curentul se întrerupe pentru câteva ore bune, uneori chiar zile, sunt destul de des întâlnite. Mai mult ca sigur și ție ți s-a întâmplat măcar o dată să rămâi fără curent într-unul dintre cele mai nepotrivite momente. Cea mai potrivită soluție în acest caz este generatorul.
Există o mare varietate de generatoare pe piață. Acestea pot diferi în funcție de mai multe criterii. În primul rând, în funcție de greutatea lor, deoarece pot cântări de la câteva kilograme la câteva zeci de tone, apoi în funcție de puterea lor și, în cele din urmă în funcție de carburantul folosit. Asupra acestui ultim punct ne vom concentra în rândurile următoare. Haideți să descoperim avantajele și dezavantajele acestor diferite tipuri de carburant.
Generatorul pe benzină
Avantaje: Generatoarele pe benzină pornesc imediat, sunt mai ușoare și mai silențioase decât cele pe motorină.
Dezavantaje: Benzina poate fi depozitată doar pentru 12 luni. Benzina este predispusă să se deterioreze și poate deteriora carburatorul dacă nu este utilizată pentru o perioadă lungă de timp.
Generatorul diesel
Avantaje: dieselul prezintă avantajul de a nu fi inflamabil, spre deosebire de concurenții săi. De asemenea, este mai ieftin decât benzina.
Dezavantaje: Deși dieselul are un termen de valabilitate mai lung decât benzina (între un an și jumătate și doi ani), are un termen de valabilitate mai scurt decât propanul. Este nevoie de câteva secunde pentru a se încălzi.
Generatorul cu gaz natural
Avantajele: este un carburant nelimitat, este destul de ieftin și face mai puțin zgomot decât motoarele diesel și pe benzină.
Dezavantaje: generatoarele pe gaz natural au o pierdere de putere de aproximativ 10%.
Generatorul alimentat cu propan
Avantaje: Propanul este relativ ieftin și, după cum am menționat mai sus, are o durată de depozitare lungă.
Dezavantaje: Ca și predecesorul său, propanul are o pierdere de putere de aproximativ 10%. Depozitarea poate fi periculoasă.
Este bine ca în fiecare gospodărie să se regăsească un generator de curent, mai ales în aceste perioade incerte. După cum poți vedea, nu există un tip de generator care să fie mai bun decât altul, totul depinde de modul în care dorești să îl utilizezi.
Dacă ești interesat de achiziţionarea unui generator de calitate pentru a te proteja în mod eficient de penele de curent, intră pe pagina dedicată generatoarelor de curent ROTAKT şi alege produsul potrivit nevoilor tale.
Dacă doriţi să fiţi la curent cu toate noutăţile pe care le publicăm şi promoţiile pe care le avem în desfăşurare, vă îndemnăm să accesaţi pagina oficială de Facebook Rotakt şi să daţi un like paginii pentru a primi în timp real fiecare actualizare pe care o aducem.