Prelucrarea datelor cu caracter personal

1. POLITICĂ DE CONFIDENȚIALITATE CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Asigurarea dreptului la protecția datelor cu caracter personal reprezintă un angajament principal pentru ROTAKT, prin urmare dedicăm toate resursele și eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastră în deplină concordanță cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României. Întrucât unul dintre principiile esențiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparența, am pregătit aceast document prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm și protejăm datele dvs cu caracter personal atunci când interacționați cu noi în legătură cu produsele și serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicațiile disponibile pe telefonul mobil.

Protecția datelor dumneavoastră personale reprezintă una dintre prioritățile firmei noastre. Va informăm SC ROTAKT SRL este operator de date cu caracter personal, înregistrată la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, sub numărul 10750. Prelucrarea de date cu caracter personal se face cu bună credință, pentru scopuri legitime, cu respectarea cerințelor legale și în condiții care asigure securitatea tehnică a datelor.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugăm verificați periodic conținutul acestei Politici de Confidențialitate.

Dacă ați făcut o comandă unde ați plătit cu cardul și doriți anularea comenzii trebuie să aveți în vedere că bani va sunt returnați de bancă în contul dvs în termen de 1-30 de zile, în funcție de politica acesteia (SC ROTAKT SRL – nu influențează în niciun fel acest timp de returnare). Pentru anularea unei comenzi este necesar să ne contactați telefonic sau prin email în termen de maxim o ora de la plasarea comenzii, astfel vom evita situațiile în care produsele comandate deja au plecat la curier și urmează a fi livrate.

2. CINE SUNTEM ȘI CUM NE PUTEȚI CONTACTA

SC ROTAKT SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în Strada Depozitelor 28, Râmnicu Vâlcea, 240426, România, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J38/1105/1994, cod unic de înregistrare fiscală RO6334441. În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să aflăm opiniile dumneavoastră, precum și să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, vă încurajăm să contactați Responsabilul ROTAKT cu protecția datelor la adresa de e-mail data.protection@rotakt.ro sau prin poștă sau curier la adresa Râmnicu Vâlcea, Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 75, Vâlcea – cu mențiunea: în atenția Responsabilului ROTAKT cu protecția datelor.

3. CE CATEGORII DE DATE CU CARACTER PERSONAL PRELUCRĂM

În general, colectăm datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastră, astfel încât aveți controlul asupra tipului de informație pe care ne-o oferiți. Cu titlul de exemplu, primim informații de la dvs. astfel:

Când vă creați un cont ROTAKT, ne transmiteți următoarele date:
– Date necesare autentificării: adresă de email și parolă
– Date necesare livrării / facturării produselor: nume, prenume, telefon, țară, județ, oraș, adresa (bloc, scară, apartament, etc. – după caz), cod poștal.
În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma ROTAKT aveți posibilitatea să adăugați informații suplimentare, precum: adrese de livrare suplimentare, date cu privire la comenzile tale.
Tot în cadrul paginii dvs. personale aveți posibilitatea de a modifică / rectifica aceste date, posibilitatea de a va abona sau dezabona de la newsletter, cât și posibilitatea de a dezactiva contul printr-o cerere trimisă pe email data.protection@rotakt.ro.

Putem, de asemenea, să colectăm și să prelucrăm ulterior anumite informații cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitării site-ului nostru web folosind servicii oferite de Meta / Google / Tawk.to / Tiktok / MailChimp, pentru a vă personaliza experiența online și a vă pune la dispoziție oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflați mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.
Puteți consulta politicile de confidențialitate Meta, Google, Tawk.to, Tiktok, respectiv MailChimp, folosind următoarele link-uri:

• https://www.facebook.com/privacy/policy/
• https://policies.google.com/privacy
• https://www.tawk.to/privacy-policy/
• https://www.tiktok.com/privacy/overview/ro
• https://www.intuit.com/privacy/statement/

Pe site-ul nostru web putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.
Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit vârstă de 16 ani.

4. CARE SUNT SCOPURILE ȘI TEMEIURILE PRELUCRĂRII

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

a) Pentru prestarea serviciilor ROTAKT în beneficiul dvs.
Acest scop general poate include, după caz, următoarele:
– Crearea și administrarea contului în cadrul platformei ROTAKT;
– Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
– Soluționarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;
– Returnarea produselor conform prevederilor legale;
– Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
– Acordarea de finanțare în colaborare cu partenerii noștri;
– Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile și serviciile ROTAKT.
Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesară pentru încheierea și executarea unui contract între ROTAKT și dvs. De asemenea, anumite prelucrări ale acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală și contabilă.

b) Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre
Ne dorim în permanență să vă oferim cea mai bună experiență de cumpărare online. Pentru aceasta, putem colecta și utiliza anumite informații în legătură cu comportamentul dvs. de Cumpărăror, vă putem invita să completați chestionare de satisfacție subsecvent finalizării unei comenzi sau putem desfășura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii și cercetări de piață.
Ne întemeiem aceste activități pe interesul nostru legitim de a desfășura activități comerciale, având întotdeauna grijă că drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate.

c) Pentru marketing
Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele / serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail / SMS / telefonic / etc.) conținând informații generale și tematice, informații cu privire la oferte sau promoții. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă afectează similar într-o măsură semnificativă.
În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:
– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin
– Contactarea ROTAKT folosind detaliile de contact descrise mai sus.
În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

d) Pentru apărarea intereselor noastre legitime
Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială. Acestea pot include:
– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor platformei ROTAKT față de atacuri cibernetice:
– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competențe;
– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.
De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislația aplicabilă în această materie.

5. CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ca regulă generală, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma ROTAKT. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

6. CUI TRANSMITEM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:
– furnizorilor de servicii de curierat;
– furnizorilor de servicii de plată / bancare;
– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.
Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor și confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

7. ÎN CE ȚĂRI TRANSFERĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

În prezent, stocăm și prelucrăm datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.
Cu toate acestea, este posibil să transferăm anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeană sau în afara Uniunii, inclusiv în țări cărora Comisia Europeană nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal.
Vom lua întotdeauna măsuri pentru a ne asigura că orice transfer internațional de date cu caracter personal este gestionat cu atenție cu scopul de a vă proteja drepturile și interesele. Transferurile către furnizorii de servicii și alte părți terțe vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale și, după caz, prin alte garanții, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeană sau schemele de certificare, precum Scutul de confidențialitate pentru protecția datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE către Statele Unite ale Americii.
Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații despre țările în care transferăm datele dvs., perecum și garanțiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

8. CUM PROTEJĂM SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultimă generație și le stocăm pe servere securizate, asigurând în același timp redundanța datelor.
Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi Plăti Online. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TLS 1.3.
În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

9. CE DREPTURI AVEȚI

Regulamentul general privind protecția datelor vă recunoaște o serie drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteți solicita accesul la datele dvs., corectarea oricăror greșeli din fișierele noastre și/sau vă puteți opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteți exercita dreptul de a vă plânge autorității de supraveghere competențe sau de a vă adresa justiției. După caz, puteți beneficia și de dreptul de a solicita ștergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restricționarea prelucrării datelor dvs. și dreptul la portabilitatea datelor.
Mai multe informații despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obținute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.
Pentru a vă putea exercita drepturile, ne puteți contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să rețineți următoarele aspecte dacă doriți să vă exercitați aceste drepturi:
Identitate – Luăm în serios confidențialitatea tuturor înregistrărilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugăm să ne transmiteți cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrări folosind adresa de e-mail aferentă contului ROTAKT. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informații suplimentare care au că scop confirmarea identității dvs.
Onorarii – Nu vom solicita o taxă pentru a vă exercită vreun drept în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, cu excepția cazului în care solicitarea dvs. de acces la informații este nefondată, respectiv repetitivă sau excesivă, caz în care vom percepe o sumă rezonabilă în asemenea circumstanțe. Vă vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a vă soluționa cererea.
Durata de răspuns – Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maximum o lună, cu excepția cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă ați făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum două luni. Vă vom anunța dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajută să acționăm mai repede și să scurtăm timpul de răspuns la solicitarea dvs.
Drepturile terțelor părți – Nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile și libertățile altor persoane vizate.

10. DREPTURI VIZATE SI DESCRIEREA LOR

ACCESUL

Puteți să ne cereți:
• să confirmăm dacă vă prelucrăm datele cu caracter personal;
• să vă punem la dispoziție o copie a acestor date;
• să vă oferim alte informații despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgăm, dacă le transferăm în străinătate și cum le protejăm, cât timp le păstrăm, ce drepturi aveți, cum puteți face o plângere, de unde am obținut datele dvs., în măsura în care informațiile nu v-au fost deja furnizate prin această informare.

b) RECTIFICAREA

Ne puteți cere să rectificăm sau să completăm datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.
Este posibil să încercăm să verificăm exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

c) ȘTERGEREA DATELOR

Ne puteți cere să vă ștergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:
• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
• v-ați retras consimțământul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimțământ); sau dați curs unui drept legal de a vă opune; sau acestea au fost prelucrate ilegal; sau ne revine o obligație legală în acest sens.
Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară: pentru respectarea unei obligații legale; sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.
Există anumite alte circumstanțe în care nu suntem obligați să respectăm solicitarea dvs. de ștergere a datelor, deși acestea două sunt cele mai probabile circumstanțe în care v-am putea refuza această solicitare
Să aveți în vedere că, înaintea exercitării acestui drept, să va descărcați din contul ROTAKT și să va salvați toate documentele aferente comenzilor efectuate de la ROTAKT, indiferent dacă facturarea s-a efectuat către dvs sau către o altă persoană fizică sau juridică (cum ar fi: facturile, certificatele de garanție). În cazul în care nu efectuați acest demers înainte de a va exercita dreptul de ștergere, veți pierde toate aceste documente iar ROTAKT va fi în imposibilitate de a vi le pune la dispoziție, după caz, deoarece procesul de ștergere a datelor, respectiv a contului ROTAKT, cu toate datele și documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

d) RESTRICȚIONAREA PRELUCRĂRII DATELOR

Ne puteți cere să restricționăm prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care: acuratețea lor este contestată (a se vedea secțiunea de rectificare), pentru a ne permite să verificăm acuratețea acestora; sau prelucrarea este ilegală, dar nu doriți că datele să fie șterse; sau acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveți nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apăra un drept în instanță; sau v-ați exercitat dreptul de a vă opune, iar verificarea dacă drepturile noastre prevalează este în desfășurare.
Putem continuă să folosim datele dvs. cu caracter personal în urmă unei solicitări de restricționare, în cazul în care: avem consimțământul dvs.; sau pentru a constata, exercita sau asigura apărarea unui drept în instanță; sau pentru a proteja drepturile ROTAKT sau ale altei persoane fizice sau juridice.

e) PORTABILITATEA DATELOR

Ne puteți cere să vă furnizăm datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, sau puteți solicita ca acesta să fie „portat” direct către un alt operator de date, dar în fiecare caz numai dacă:
• prelucrarea se bazează pe consimțământul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; și prelucrarea se face prin mijloace automate.

f) OPOZIȚIA

Vă puteți opune în orice moment, din motive legate de situația particulară în care vă aflați, prelucrării datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerați că drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează față de acest interes.
De asemenea, vă puteți opune oricând prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fără a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil această prelucrare.

g) LUAREA DE DECIZII AUTOMATE

Puteți cere să nu faceți obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, dar numai atunci când decizia respectivă: produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau vă afectează în alt mod similar și într-o măsură semnificativă.
Acest drept nu se aplică în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urmă luării automate a deciziilor: ne este necesară pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.; este autorizată prin lege și există garanții adecvate pentru drepturile și libertățile dvs.; sau se bazează pe consimțământul dvs. explicit.

h) PLÂNGERI

Aveți dreptul să depuneți o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, România
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Fără a vă afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactați în prealabil, și vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Reamintim faptul că puteți contacta în orice moment Responsabilul ROTAKT cu protecția datelor prin transmiterea solicitării dvs prin oricare dintre următoarele modalități:
– prin e-mail la adresa: data.protection@rotakt.ro sau
– prin poștă sau curier la adresa: Strada Depozitelor 28, Râmnicu Vâlcea, 240426, România – cu mențiunea: în atenția Responsabilului ROTAKT cu protecția datelor.

Pentru scopuri precum afișarea de conținut personalizat, folosim module cookie. Apăsând Acceptă toate, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri. Află mai multe despre cookie-uri, inclusiv despre posibilitatea retragerii acordului accesând Politica de utilizare Cookie-uri
Administrează preferințe
Acceptă toate
Acceptă doar necesare
Informații cookie-uri
Politica de utilizare Cookie-uri
Nume cookie Active
1. Politica de utilizare Cookie-uri
Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de SC ROTAKT SRL cu sediul social in  Strada Depozitelor 28, Râmnicu Vâlcea, Judetul Valcea, 240426, România

2. Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

3. La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile ROTAKT pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

4. Ce Cookie-uri folosim?
COOKIE-URI NECESARE:
Nume: eu_cookies_bar
Scop: Utilizat de modulul de cookies pentru a salva preferințele tale referitoare la cookie-uri.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 180 zile

Nume: eu_cookies_bar_block
Scop: Utilizat de modulul de cookies pentru a bloca cookie-urile opționale în funcție de preferințele tale. Domeniu și durata: rotakt.ro / 180 zile

Nume: woocommerce_items_in_cart
Scop: Ajută WooCommerce să determine când se modifică conținutul/datele coșului.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: woocommerce_cart_hash
Scop: Ajută WooCommerce să determine când se modifică conținutul/datele coșului.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: woocommerce_recently_viewed
Scop: Activează widgetul Produse vizualizate recent.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: wp_woocommerce_session
Scop: Conține un cod unic pentru fiecare client, astfel încât să știe unde să găsească datele coșului în baza de date pentru fiecare client.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 2 zile

Nume: store_notice[notice id]
Scop: Permite clienților să respingă notificările magazinului.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: klbwl_key
Scop: Acest cookie este folosit pentru a permite cumpărătorilor să creeze o listă de dorințe cu produsele pe care doresc să le cumpere și să le salveze pentru referințe viitoare.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 7 zile

Nume: comment_author_
Scop: Cookie folosit atunci cand utilizatorii comenteaza la articole de pe blogul rotakt.ro Aceasta este pur și simplu o comoditate, astfel încât vizitatorul nu va trebui să-și tasteze din nou toate informațiile când dorește să lase un alt comentariu.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 347 zile

Nume: comment_author_url_
Scop: Cookie folosit atunci cand utilizatorii comenteaza la articole de pe blogul rotakt.ro Aceasta este pur și simplu o comoditate, astfel încât vizitatorul nu va trebui să-și tasteze din nou toate informațiile când dorește să lase un alt comentariu.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 347 zile

Nume: comment_author_email_
Scop: Cookie folosit atunci cand utilizatorii comenteaza la articole de pe blogul rotakt.ro Aceasta este pur și simplu o comoditate, astfel încât vizitatorul nu va trebui să-și tasteze din nou toate informațiile când dorește să lase un alt comentariu.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 347 zile

Nume: _GRECAPTCHA
Scop: Google reCAPTCHA setează un cookie necesar _grecaptcha. Este folosit pentru analiza de risc în protecția împotriva spamului.
Domeniu și durata: www.google.com / 180 zile

COOKIE-URI DE PERFORMANTA:

Nume: sbjs_migrations
Scop: Acest cookie este folosit pentru a urmări interacțiunile utilizatorilor și migrarea între diferite pagini sau secțiuni ale site-ului web pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și analiza performanței site-ului web.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: sbjs_first_add
Scop: Acest cookie este folosit pentru a stoca detalii despre prima vizită a utilizatorului pe site, inclusiv marca temporală, site-ul de referință și sursa traficului, pentru a evalua eficacitatea campaniilor de marketing și a surselor site-ului.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: sbjs_first
Scop: Acest cookie este folosit pentru a stoca informații despre prima sesiune a utilizatorului pe site. Acesta urmărește detalii precum sursa din care a venit utilizatorul, calea pe care a urmat-o, ce motor de căutare și cuvântul cheie au fost folosite și locația lor la momentul primei vizite. Aceste informații sunt folosite pentru a analiza și îmbunătăți performanța site-ului web prin înțelegerea comportamentului utilizatorului.
Domeniu și durata: rotakt.ro / sesiune

Nume: sbjs_current_add
Scop: Acest cookie este folosit pentru a stoca informații despre vizita curentă pentru a face distincția între utilizatori și sesiuni. De obicei, include detalii precum sursa de trafic, datele campaniei și comportamentul utilizatorilor pentru a ajuta la urmărirea și analizarea eficacității campaniilor de marketing.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: sbjs_current Scop: Acest cookie este folosit pentru a urmări activitățile și interacțiunile utilizatorilor pe site-ul web pentru a facilita o mai bună analiză și înțelegere a surselor de trafic și a comportamentului utilizatorilor.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: sbjs_udata
Scop: Acest cookie este folosit pentru a stoca date specifice utilizatorului pentru a ajuta la monitorizarea și analizarea eficacității campaniilor de publicitate și pentru a optimiza experiența utilizatorului pe site.
Domeniu și durata: rotakt.ro / Sesiune

Nume: sbjs_session
Scop: Acest cookie este folosit pentru a urmări activitatea și sesiunile utilizatorilor pentru a îmbunătăți performanța și capacitatea de utilizare a site-ului web, ajutând la înțelegerea modului în care vizitatorii interacționează cu site-ul web.
Domeniu și durata: rotakt.ro / 30 minute

5. Contin Cookie-urile date personale?
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

6. Stergerea Cookie-urilor

In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

7. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
  • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

8. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:
  • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
  • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.
  • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
  • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: https://www.youronlinechoices.com/ro/

10. Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Salvează setări
Administrează preferințe