CUM SĂ PRELUNGEŞTI DURATA DE VIAŢĂ A MOTOFIERĂSTRĂULUI TĂU

Motofierăstrăul ROTAKT

Motofierăstrăul ROTAKT MTF5810SW, 2.9 CP, 400 MM este un model puternic și rezistent. Motofierăstrăul are un motor în doi timpi (raport amestec 40:1) de 56.5 cc care dezvoltă o putere de 2.9 CP.

În ceea ce privește combustibilul și mai ales, consumul, acest motofierăstrău de la Rotakt are un carburator excelent, marca Walbro. Prin urmare, datorită carburatorului de calitate, motofierăstrăul dispune de un consum redus de combustibil și atinge un grad ridicat de eficiență în utilizare.

În plus, deoarece ne dorim ca uneltele noastre să fie prietenoase cu mediul, și motofierăstrăul ROTAKT MTF5810SW, la fel ca toate celelalte motofierăstraie ROTAKT, dispun de norma de poluare EURO 5. Acest lucru este benefic atât pentru natură, deoarece se reduc emisiile de noxe, cât și pentru tine, deoarece vei beneficia de un consum mai redus de combustibil, prin urmare, de costuri mai mici de folosire. Combustibilul folosit este un amestec de  benzină cu ulei pentru motoarele în 2 timpi în raport 40:1 (1L benzină la 25 ml ulei de amestec).

Motofierăstrăul Rotakt are un sistem de pornire ușoară, și este ușor de folosit și întreținut. De altfel, are o lamă de tăiere cu o lungime utilă de 400 mm, iar lanțul are un pas 0.325” și o grosime de 1.3 mm.

Bonus!

Iată 9 sfaturi pentru a prelungi durata de viață a unui motofierastrau:

  1. Nu atinge solul cu lama. Atunci când tăiaţi un lemn aflat aproape de sol, riscul de a introduce lama în pământ este foarte mare. Nu e nevoie decât de câteva clipe de neatenţie pentru ca lama să se strice. Dacă intră în contact cu solul atunci există riscul ca lama sa se tocească, iar vergile lanțului se vor uza mai repede. Aceste lucruri fac lanțul să se lărgească.
  2. Folosește întotdeauna motofierăstrăul cu lanțul întins corect. Un lanț prea slab se poate desprinde, iar unul mult prea strâns uzează pinionul de antrenare și crește rapiditatea uzurii barei și a lanțului.
  3. Nu folosi ulei de motor uzat. Acest lucru va degrada rapid motofierăstrăul. Folosește întotdeauna ulei și combustibil proaspăt. Deşi tentaţia de a face economie este mare folosind ulei uzat, pe termen lung durata de viaţă a motofierăstrăului scade.
  4. Nu alimenta niciodată motofierăstrăul atunci când este cald. Așteaptă întotdeauna măcar 10 minute înainte să-l realimentezi, în caz contrar, rişti atât să strici motofierăstrăul cât şi să te răneşti sau să provoci daune în jur.
  5. Nu apăsa pe accelerație atunci când este frâna pusă. Riști să arzi ambreiajul centrifugal. Dacă lanțul nu se învârte când apăsați acceleraţia, opriţi-vă și asigurați-vă că frâna nu este pusă. Dacă este pusă, atunci eliberați-o și apoi apăsați din nou pe acceleraţie.
  6. Ascute întotdeauna lanţul motofierăstrăului. Dacă folosești un lanţ tocit, vei scurta durata de viață a uneltei tale. Cu cât lanţul este mai ascuţit cu atât motorul este mai puţin forţat.
  7. Nu lăsați combustibil în rezervor peste iarnă. Golirea rezervorului previne corodarea şi creşte durata de viaţă a aparatului.
  8. Folosește întotdeauna ulei special pentru motorul cu 2 cicluri, niciodată motor pentru mașină.
  9. Folosește întotdeauna un filtru de aer curat pentru motofierăstrăul tău. Dacă nu vei face acest lucru, uzura va crește.