MOTOBURGHIUL ROTAKT MTBG250/805 – UN AJUTOR DE NĂDEJDE PENTRU FORAREA DE GĂURI ÎN SOL

MOTOBURGHIUL ROTAKT

În mod obișnuit, există două stiluri de mașini de găurit pentru pământ cu motor ce pot fi manipulate de un singur om: hidraulice și mecanice. Deși adesea similare ca aspect, aceste două stiluri funcționează diferit și sunt construite cu caracteristici și opțiuni distincte pentru a le face mai potrivite pentru anumite proiecte.

Burghiile hidraulice abordează cele mai dificile soluri, inclusiv pământul înghețat și pământul stâncos, datorită corpului lor robust și cuplului puternic. Operațiunile lor precise la viteză mică și cuplu mare le permit să foreze cu precizie chiar și în cele mai dificile locuri. În plus, burghiele hidraulice au de obicei o funcție de melc inversat care îndepărtează în siguranță melcul dacă se blochează sub o stâncă sau rădăcină de copac. Iar operatorii pot folosi melci de diametru mare cu burghie hidraulice, făcându-le ideale pentru proiecte cu o singură gaură, cum ar fi instalarea de stâlpi și plantarea de copaci.

Burghiile mecanice sunt compacte, ușoare și dezvoltă o forţă foarte mare. Aceste unități produc rotații de mare viteză a melcului pentru a realiza rapid găuri curate. Aceste burghie sunt cele mai potrivite pentru utilizarea cu melci de diametru mic și, datorită vitezei lor mari, sunt ideale pentru proiecte care necesită mai multe găuri înguste, cum ar fi montarea stâlpilor de gard și de punte și plantarea de plante decorative.

Pe baza diametrului necesar al găurii, melcul de dimensiune potrivită poate fi cu ușurință asociat cu burghiul selectat, iar majoritatea producătorilor vor oferi mai multe opțiuni, de la un 1,5 inchi. (3,8 cm) melc cu diametrul care este utilizat pentru aplicații precum lucrările de pepinieră în sol, până la 16 inchi. (40,6 cm) diametrul șnecului folosit în mod obișnuit pentru repararea fundațiilor.

Pe lângă eficiență, antreprenorii de peisagism au nevoie de burghie care necesită întreținere și ajustări minime. O caracteristică care poate ajuta în acest sens este un melc cu fixare, care face procesul de schimbare rapid și ușor și elimină nevoia de unelte suplimentare datorită conexiunii sale prin buton rapid. Și, extensiile melcului cu fixare permit operatorului să atingă diferite adâncimi de săpare fără a necesita melci suplimentari, adăugând versatilitate și economisind bani.

Dacă aveţi de gând să desfăşuraţi activităţi în curte sau grădină, precum plantat de copaci sau ridicarea unui gard, folosind motoburghiul Rotakt în 2 timpi MTBG250/805, de 2.2 CP, veţi putea să daţi găuri cu diametrul de maximum 250 mm la o adâncime de maximum 800 mm. Spre deosebire de foreza de pământ manuală, motoburghiul este mult mai eficient şi mai rapid în îndeplinirea nevoilor de plantare sau realizare de gropi standard într-o perioadă scurtă de timp. Motoburghiul Rotakt MTBG250/805 este dotat cu un cuplaj elastic şi un burghiu pentru pământ de 100 mm şi 200 mm şi funcţionează pe benzină. Acesta poate fi achiziţionat accesând pagina de produse a site-ului ROTAKT.RO.